Kissala

Asumme Keski-Suomessa Uuraisilla, tarkemmin sanottuna Jokihaarassa n.30km päässä Jyväskylästä. Perheeseni kuuluu kissojeni lisäksi mieheni sekä kaksi koiraa.

Image placeholder

Kissamme ovat terveystestattuja vähintään FeLV (kissan leukemiavirus) ja FIV (kissan immuunikatovirus) sekä ne on tietyin väliajoin testattu tarttuvan ihosienen (Microsporum canis) varalta. Selvitän myös kasvatuskissojeni veriryhmät.

Päämääränäni on kasvattaa hyväluonteisia sekä terveitä kissoja rodunomaista ulkonäköä unohtamatta, mutta joiden tärkein ominaisuus on olla rakastettavia lemmikkejä. Kissamme asustelevat meillä normaalin arjen keskellä täysvaltaisina perheenjäseninä ja ulkoilevat ainoastaan heille rakennetussa ulkotarhassa tai valvotusti valjaissa.


Melcone Tarina

Kissat ovat olleet osana elämääni aina. Jo lapsuudenkodissani oli maatiaiskissoja, mistä varmaan tämä jonkinsortin kissahulluus sitten onkin lähtenyt. Rotukissa oli ollut kuitenkin haaveissa jo pitkään ja lopulta päätin etsiä sopivaa rotua itselleni. Harkinnassa oli myös näyttelykissa, vaikken näytteilyistä tuolloin mitään ymmärtänytkään, ne vain kiinnostivat minua kaukaisena ajatuksena.

Image placeholder

Haaveilin alunperin pitkäkarvaista kissaa ja heti huomioni kiinnittyi suuriin Maine Cooneihin ja olin jo miltei varma rotuvalinnastani. Lopulta kuitenkin epäilin jaksanko hoitaa kissan turkkia ihan niin aktiivisesti ja ajattelin että olisko sittenkin joku toinen rotu vielä vaihtoehtona. Se oli kuitenkin selvää, että etsin kissaa joka olisi aktiivinen sekä seurallinen.

Lopulta näin myynti-ilmoituksen hauskannäköisestä kissasta, jolla oli hassusti taaksepäin kääntyvät korvat. Ihmettelin hetken aikaa, että mikäs ihme se tämä nyt on? Ilmoituksen innoittamana aloin etsiä enemmän tietoa American curleista ja kiinnostukseni heräsi, kun sain tietää kuinka seurallinen rotu curli olikaan. Kaikenhuipuksi rotuun kuului vielä sekä lyhyt- ja pitkäkarva versio, jolla oli aika helppohoitoinen turkki.

Niinpä meille muutti vuonna 2014 leikattu tyttö curli Kuura (FI*Trollin Kuura), joka hurmasi meidät täysin. Kuuran kanssa kokeilimme piahkoin näyttelyitä ja kasvattajan opastuksella selvisimme hyvin näyttelypäivästä omintoimin. Kuura oli heti ensimmäisessä näyttelyssään Tuomarin Paras pentu ja pääsi kisaamaan Best In Show palkinnoista paneeliin, eli finaalipaikoille. Siitäpä näyttely innostuskin sitten lähti.

Myöhemmin halusin olla mukana jotenkin tämän hauskan ja älykkään rodun kasvatustyössä, joten meille tuli toinen curli Karma (FI*Trollin Scar) vuonna 2016 yhteisomistukseen samaiselta kasvattajalta.

Ja kun annoit pikkusormen, se vei koko käden. Nyt olen sitten itsekkin ryhtynyt kasvattamaan tätä hurmaavaa rotua ja toivon sen hurmaavan monet muutkin vekkulilla, leikkisällä olemuksellaan ja ulkonäöllään.

Idea kissalan nimestä lähti siitä, kun halusin kasvattajanimen joka kuvastaisi hyvin näitä hauskoja ja aktiivisia kissoja. Curlit kun ovat melkoisia...no, vaikka minkälaisia!

Kissaliiton Kasvattajakurssin suoritin 03/ 2019. Oman kasvattajanimen sain 05/2019. Kasvattajauralla olen vasta alkumetreillä, mutta kokemusta kissoista löytyy koko elämän ajalta.