Pentuinfo

Kissaa kuten mitään muutakaan eläintä ei kannata hankkia hetken mielijohteesta. Toivon aina kissoilleni kotia, joka on valmis rakastamaan ja huolehtimaan siitä sen koko eliniän, mahdollisesti yli 15 vuotta. Perheenjäsenet joilla ei ole kokemusta kissoista aiemmin, olisi hyvä testata kissa-allergian varalta, ettei yllätyksiä tule pennun saapuessa uuteen kotiin.

Image placeholder

Joskus kuitenkin elämässä tulee tilanteita, että kissasta on pakko luopua syystä tai toisesta. Tällöin toivon että omistaja olisi kasvattajaan yhteydessä, jotta voisimme yhdessä miettiä mitä kissan kanssa tehdään.

Haluaisin olla tietoinen siitä, missä oma kasvattini maailmalla menee.


Pentu on luovutettaessa

-Vähintään 14 vko vanha (tai 14-16 vko riippuen pennun rokotusohjelmasta)

-2x rokotettu

-Useasti madotettu

-Rekisteröity Suomen Kissaliittoon (Fife)

-Mikrosirutettu

-Mahdollisesti varhaiskastroitu tai pentu lähtee uuteen kotiin leikkaussopimuksella, jolloin ostaja sitoutuu leikkautamaan kissan. Eläinkääkäri tekee toimenpiteestä merkinnän kissan rekisterikirjaan ja ostaja toimittaa tästä kopion kasvattajalle.

Lisäksi pennun mukaan saat:

-Kirjalliset sekä suulliset hoito-ohjeet

-Tuttua ruokaa, leluja, ym. alkutaipaleelle

-Elinikäisen kasvattajan tuen


Myyntiehdot

-En myy kissojani vapaasti ulkoilevaan kotiin. Kissan ulkoilutus tapahtuu verkotetulla alueella tarhassa/ lasiparvekkeella tai valjaissa

-Kissaliiton sopimus kissakaupasta

-Jossain tapauksissa osamaksumahdollisuus muutamassa erässä (kissaliiton osamaksusopimus)

-Sopimukseen lisätään sovitut asiat esim. leikkaussitoumus

-Kasvatuskäyttöön jäävä kissa sovitaan erikseen (sijoitussopimus tai kissa myydään toiselle kasvattajalle joka omaa kasvattajanimen)


Pennun hinta

Pennun hinta koostuu lähinnä kunkin pentueen kasvatuskuluista. Keskimäärin lemmikkipennun hinta on n. 1000e. Näyttelyihin ja kasvatukseen tasoltaan riittävä pentu on hieman arvokkaampi.

Varausmaksu on 200e, joka vähennetään luonnollisesti kissan lopullisesta kauppasummasta. Kaupan peruuntuessa varausmaksua ei palauteta. Pentu merkitään varatuksi kun maksu on saapunut perille.

Kasvatuskuluista:

Kasvatuskuluja tulee jo ennen kuin pentuja on edes tiedossakaan. Kasvatus vie paljon aikaa sekä rahaa. Jokainen pentue on tarkkaan harkittu ja suunniteltu. Lisätietoa kuluista ynnä muusta mieltä askarruttavista asioista voit käydä lukemassa Haluaisin rotukissan -oppaasta.


Rotukissalla on aina paperit!

Paperillisen kissan ostamalla voit olla varma mistä maksat ja mitä saat. Sukutaulu todistaa, että tämä kissa on ihan oikeasti se, mitä lukee rekisterikirjassa. Ostamme rotukissoja sen takia, että joku rotu on ulkonäöltään tai luonteeltaan juuri sitä mitä toivomme. Ulkonäkö ja luonteenpiirteet ovat perinnöllisiä asioita.

Image placeholder